Sportblessures

Sportblessure

Bewegen is goed om het lichaam fit te houden en je weerstand te verbeteren. Het kan zijn dat je toch iets in je lichaam verrekt, scheurt of verdraait tijdens het sporten. In dat geval spreken we van een sportblessure. Vaak ontstaan deze door het te kort of niet opwarmen van de spieren of door het abrupt maken van een verkeerde beweging. Ook kunnen ze over een langere periode ontstaan. Blessures die kunnen ontstaan door te sporten zijn onder andere: 

  • Schouderblessures, zoals een frozen shoulder of een overbelasting van de schouderspieren
  • Arm- en polsblessures, zoals een tennisarm of golfarm. Deze blessures staan (meestal) los van de sport in de naam, maar kunnen erg hinderend zijn
  • Knieblessures kunnen ontstaan door het verdraaien van de knie of door te vallen of verstappen
  • Heup- en liesblessures. 
  • Enkelblessures, door een verzwikking of verstuiking. 
sportblessures

Sporten

Ook als je geen blessure hebt maar wel regelmatig sport, kan chiropractie nuttig zijn. We kunnen dan een check-up uitvoeren, waarmee blessures mogelijk voorkomen kan worden. Een evenwichtig bewegingsapparaat verbetert de houding en zorgt voor optimale sportresultaten.

TPI-gecertificeerd

Chiropractors Maarten en Saara zijn beiden Titleist Performance Institute (TPI) gecertificeerd, evenals beiden fanatiek golfers. Dit betekent dat wij begeleiding kunnen bieden van amateurgoler tot de betere of professionele golfer. We screenen je lichamelijke mogelijkheden en kijken of er factoren zijn die aangepast om verholpen moeten worden ter bevordering van je techniek en swing. 

Chiropractie Elst & Groesbeek

Als sporter kun je goed terecht bij Chiropractie Elst & Groesbeek: we hebben veel ervaring met het behandelen van (top) sporters. Wij gaan met jou aan de slag om je van je klachten af te helpen en geven je tips mee om te voorkomen dat je klachten verergeren of terugkomen. We helpen je graag van je sportblessures af én helpen ze voorkomen. Neem contact met ons op om te kijken wat we voor jou kunnen betekenen! 

Reviews

‘Vandaag een goede behandeling gehad van Maarten. Ik voelde me gelijk gewoon goed!
De pijn trok heel snel uit mijn arm en ik had geen naklachten. Ook niet na het rechtzetten van mijn nek.
Heel blij mee!’

- Sarah

‘Zeer kundig en effectief. Had rugklachten en bij screening bleek de oorzaak in het bekken te zitten waardoor de rug overcompenseerde tot enorme klachten en pijn. Na de behandeling was het euvel wonderbaarlijk meteen verholpen. Wat natuurlijk wel nog enkele behandelingen nodig blijft hebben om dit resultaat te behouden. Heel erg blij en zeer tevreden met deze opluchting dat ik klachtenvrij ben.’

- Alfrieda

‘2 fantastische therapeuten!
Goede behandeling met resultaat
Dankjewel’

- Isabelle

Start alvast thuis
met de gratis tips!

Heb jij net een zetje in de goede richting nodig? Download dan de gratis tips en ga gelijk aan de slag.