Heupklachten 

Met ‘heupklachten’ worden klachten bedoeld die voortkomen uit het heupgewricht. Pijn met een oorsprong in het heupgewricht wordt vaak gevoeld in de liesstreek en straalt vaak uit naar de knie. Pijn aan de zijkant van de heup, bij het schaambeen, laag in de rug of in de bil komen vaak uit het bekken, en niet uit het heupgewricht. Wij kunnen je helpen uit te zoeken waar jouw klachten vandaan komen.

heupklachten

Oorzaken

Pijn in het heupgewricht kan verschillende oorzaken hebben. De meest voorkomende is artrose/slijtage van de heup, wat pijn en stijfheid kan veroorzaken. Ook andere structurele veranderingen in het heupgewricht, zoals bijvoorbeeld het impingement syndroom, kunnen klachten veroorzaken. Tevens kunnen sommige klachten die hun oorsprong lijken te hebben in het heupgewricht, daadwerkelijk uit de onderrug of het bekken komen.

Kunnen wij dit behandelen?

Wij kunnen artrose en structurele veranderingen in het heupgewricht niet wegnemen. Dat betekent echter niet dat het altijd pijnklachten hoeft te geven. Wij kunnen helpen om de pijnklachten te verminderen en functie te verbeteren. Bovendien kan chiropractie helpen om de andere gewrichten in de bewegingsketen (bijvoorbeeld bekken, knie, voet en enkel) zo goed mogelijk te laten functioneren om op die manier de heupklachten te verminderen.

Reviews

‘Vandaag een goede behandeling gehad van Maarten. Ik voelde me gelijk gewoon goed!
De pijn trok heel snel uit mijn arm en ik had geen naklachten. Ook niet na het rechtzetten van mijn nek.
Heel blij mee!’

- Sarah

‘Zeer kundig en effectief. Had rugklachten en bij screening bleek de oorzaak in het bekken te zitten waardoor de rug overcompenseerde tot enorme klachten en pijn. Na de behandeling was het euvel wonderbaarlijk meteen verholpen. Wat natuurlijk wel nog enkele behandelingen nodig blijft hebben om dit resultaat te behouden. Heel erg blij en zeer tevreden met deze opluchting dat ik klachtenvrij ben.’

- Alfrieda

‘2 fantastische therapeuten!
Goede behandeling met resultaat
Dankjewel’

- Isabelle

Start alvast thuis
met de gratis tips!

Heb jij net een zetje in de goede richting nodig? Download dan de gratis tips en ga gelijk aan de slag.